Haideți, fraților, la vot!

Oameni buni, haideți în număr cât mai mare, mâine, 5 iunie, la vot! Ieșiți și alegeți ce e mai bun pentru orașele voastre! Votați responsabil! Câteodată și răul cel mai puțin rău poate fi o soluție viabilă.  Este important să arătam că ne pasă, că dacă noi suntem implicați îi forțăm și pe ei să facă ce-au promis. Cu cât suntem mai mulți, puterea lor de a frauda voturi este mult mai mică. Haideți să facem să conteze voturile noastre, haideți să-l contrazicem pe Mark Twain și să demonstrăm că voturile noastre pot schimba ceva!  

După tragedia de la Colectiv, eram în stradă, în București și nu numai, cu zecile de mii, strigând, în cor, după o schimbare. Eram mulți mânați de sentimente diverse: erau tineri și nu numai, familii, părinți, chiar și bunici cu copiii după ei, alții doar cu patrupedul din dotare, unii veniți în gașcă cu prietenii, alții singuri, unii visători și dornici să schimbe lumea, alții doar sătui de birocrație, politicieni corupți și legi făcute să fie încălcate, unii împinși de propriile frustări și neajunsuri, alții din considerente de partid, unii din prea multă ură, alții din dragoste pentru copiii lor, unii doar extrem de curioși, alții căutând să ocupe scaunele celor detronați. Se vorbea atunci de partide noi, de inițiative noi, de implicare civică, de schimbări de mentalitate în ceea ce ne privea pe fiecare dintre noi, de-o clasă politică complet nouă, mult mai competentă, fără compromisuri politice, de reforme în toate domeniile ... 
Atunci așa am crezut noi că se rezolvă lucrurile ... o fi fost bine, o fi fost rău? Unii zic că da, alții că nu. Vom trage linie în iarnă, înainte de alegerile parlamentare și vom vedea atunci. Problema cu acest guvern, este, însă, faptul că a fost ales printr-o lovitură de stradă, ci nu printr-o majoritate care s-a prezentat la vot (indiferent cât de mituită cu pomeni electorale ar fi fost sau nu acea majoritate) și în acest caz este evident să fie atât de contestat.
Acum, în schimb, avem posibilitatea să alegem și să facem acest lucru democratic. Avem posibilitatea să nu ne mai plângem că votează morții-n locul nostru, că bătrânii și asistații social ne decid soarta, că analfabeții s-au vândut pe-un kil' de zahar și-o sticlă de ulei. Renunță tu la indiferență venind la vot și obligă-i pe ei, cei care vor ieși, să te respecte. Astfel prin implicarea ta poți să schimbi ceva. Analizează candidații, vezi care e cel mai bun pentru orașul, comuna, satul tău și mâine du-te la vot și alege responsabil. Tu poți să schimbi ceva! Nu te gândi că cel pe care-l consideri tu bun nu are nici o șansă reală, poate chiar votul tău îl va face câștigător.
Și, nu știu cum se face, că exact acum aud o grămadă de oameni tineri (și prin tineri mă refer la cei ce încă nu-s la pensie) că nu merită să iasă la vot, că nu vor ajuta decât la înlocuirea unei mafii cu alte mafii. Poate o fi ceva adevăr aici, dar, totuși, îmi dau o șansă să-ncerc să schimb ceva. Sau măcar îmi dau o șansă să mă revolt atunci când nu-mi convine, pentru că, logic ar fi, dacă nu votezi voit, nici să nu comentezi. 
Adevărul e că vă-nțeleg revolta, am ales-o și eu la un moment dat, faza e că ei au grijă să le fie bine și atunci când au văzut că nu se mai duce lumea la vot, au făcut în așa fel încât să nu mai conteze prezența. Cu cât absența noastră-i mai mare cu atât mai bine vor funcționa „mașinăriile lor de furat voturi”. Dacă au văzut că unii se implică și apar partide noi sau candidați independenți (și când zic partide noi nu mă refer la cele fondate de oameni vechi dați afară sau plecați de bunăvoie din partidele consacrate), au făcut în așa fel încât aceștia să nu fie vizibili.
Aleg să merg la vot și să votez împotriva tuturor celor care au avut nesimțirea să-și aloce o pensie specială, într-o țară în care, încă, mai există pensionari care trăiesc cu 350 lei/lună.
Aleg să merg să votez împotriva celor care au condamnări sau sunt sub urmărire penală pentru diverse infracțiuni (deși sunt conștientă că urmărirea penală nu te face neapărat vinovat, o suspiciune îmi este suficientă).
Aleg să merg să votez împotriva celor care au cheltuit banul public pentru interesul personal, făcând investiții de proastă calitate, unele inutile, altele chiar distrugând țesutul urban, monumente istorice sau spații verzi, investiții făcute cu niște costuri extrem de mari.
Aleg să merg să votez împotriva celor care au aprobat retrocedări ilicite de spații verzi, păduri, clădiri de patrimoniu sau terenuri în rezervații naturale protejate.
Aleg să merg să votez împotriva celor care au autorizat investiții în afara legii, sau care afectează spațiile verzi, distrug monumente istorice și rezervații naturale.
Aleg să merg să votez împotriva celor care cu bună știință au ales să lase să se dărâme clădiri cu o mare importanță istorică și cu un potențial turistic enorm, pentru a face jocurile mafiei imobiliare. 
Aleg să merg la vot și să votez pentru o dezvoltare urbană, administrativă și economică a orașului pe termen lung, care păstrează ceea ce e bun făcut și care rezolvă problemele actuale majore. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Mesaj pentru heitări … se accepta doar înjuraturile stilate, voalate sau măcar cenzurate …

Cele mai citite articole

Despre mine

Fotografia mea
Pe principiu' şi părerea mea e importantă chiar de e neavizată ... acest blog este un pamflet aşa că trataţi-l ca atare ... Îmi voi da cu părerea despre orice şi oricine … despre mine, noi şi ei … dar în special despre politicieni … mai în gluma, mai în serios … voi comenta: faze, ştiri şi zvonuri de pe frecvenţa preferată “radioşanţ” … şi după cum era de aşteptat nici nu voi verifica veridicitatea informaţiei …(pentru tine, grammar nazi ... da, ştiu, corect se spune dă-ţi cu părerea)
Un produs Blogger.