În pas alergător spre Vârful Păpușa

E, pe naiba! ... Aș fi vrut eu!
Traseul parcurs:
Urcare: Cabana Voina (900m) – Cabana Cuca - Șaua Grădișteanu – Vârful Păpușa (2391m) pe bandă albastră sau triunghi galben;
Coborâre: Vârful Păpușa - Șaua Grădișteanu – Vârful Găinațul Mare – Cabana Voina pe bandă roșie.
Diferență de nivel: ~1400m pe o distanță liniară de ~10 km (la coborâre cred că au fost vreo 12 km)

Cu rucsacu’n spate prin Munții Ciucaș (II)


Un vârf din două încercări
17 iunie cu ploaie și vânt
Traseu: Pasul Bratocea – Culmea Bratocea - Șaua Tigăilor – Cabana Ciucaș și de acolo cu 4 roți la vale până în DN
Ce-și face omu’ cu mâna lui ...
E sfânt și trebuie povestit!
Fusesem pe dealuri, prin sate abandonate la vânătoare (fotografică) de ruine și de animale sălbatice, prin țări străine și chiar pe acasă, la poale de munte, dar un traseu montan nu mai făcusem de aproape două luni, de când cu Valea lui Stan, și-mi cam ardeau tălpile după o tură ușoară de vară. 

Părerologu-n acțiune

Misiune - depunere documentație pentru avizul de mediu


Știți și voi cum se zice - „lunea nici iarba nu crește!”. Nu e ca și cum aș asculta gura lumii, dar nu știu de ce, tare-i greu lunea ... Se aliniază planetele peste noapte, habar nu am, dar lunea, niciodată, creierul meu nu vrea să revină din vacanță de la prima oră. Măi, fraților, dar după ziua de ieri, vă asigur, că dac-ar mai fi trăit Caragiale i-aș fi devenit personaj principal în vreo nuvelă. Dar cum nu mai trăiește, las că vă povestesc eu, să nu mai râd de una singura.

Cu rucsacu’ n spate prin Valea lui Stan



Nu știu cum, dar în „trenul eternității”, care ne-aducea de la Timișul de jos la București, loviți de-o revelație ancestrală, am ajuns noi la concluzia că singura soluție de-mbogățire rapidă, fără a petrece ani pe la răcoare, este găsirea vreunei comori ascunse – aurul piraților, aurul haiducilor, aurul parlamentarilor - nu contează, aurul cuiva să fie ...

Povești cu ace și vaccinuri


În fiecare an, mai spre iarnă așa, la noi la muncă începe campania aia gratuită de vaccinare anti-gripală, pe care eu o refuz sistematic. De ce aș face un vaccin contra ceva ce mi se întâmplă la fel de des precum își țin aleșii noștri promisiunile din campaniile electorale? Hai să nu zic niciodată, dar odată la 4, 5 ani mă alege și pe mine câte-un virus gripal. Dacă ar fi după maică-mea ar trebui să-l fac anual. Și anul trecut am prins-o. Nici ea nu-l face, că are o vecină care se vaccinează în fiecare toamnă și cum dă un pic de frig rupe din gât și din plămâni de-ți e și frică s-o întâlnești pe scară.

Street Delivery și eu voluntar dulgher



Acum câteva săptămâni Bucureștiul dădea în floare ... În floare de tei. Îmbătător. Trăgeam aer în piept și mă bucuram. Mirosul acela plăcut, care-mi dădea speranță ... Bucureștiul încă mai are ceva verdeață. Vreo două zile, dimineața am mers pe jos la birou, 45 de minute cu nasul în floarea de tei, 10 minute de pauză cu privire la lac. Chiar dacă Bucureștiul se grăbea pe lângă mine, eu nu mă mai grăbeam. Cafeaua de dimineață o beam pe-o bordură afară sub teiul de la muncă. Apoi puteam să intru în stare ... În starea de agitație de zi cu zi și să uit de florile de tei. Într-o seară târzie mirosul mă ademenea din nou. Pe la Cișmigiu, troleibuzul trecea pe lângă mine iar eu mă opream din sprint, boscorodind printre dinți. Îl pierdusem și era ultimul pe seara aceea. (Despre autobuzele de noapte, nu am știut niciodată unde merg.) Mirosul m-a atras în parc, pe-o bancă. Și iar nu mă mai grăbeam. M-am pierdut în liniște pentru câteva ore.

Aventuri la pașapoarte și câteva ponturi să scăpați mai repede





Sursa: https://laurentiumihai.ro

Nu știu cum vă organizați voi, dar eu, de când sunt adult cu normă-ntreagă și am câte ceva de rezolvat pe la ghișeele statului, amân cât pot de mult, că poate, poate nu mai e nevoie. Evident că de frica sfintei cozi și acum am făcut la fel. Dar cum nu am avut noroc ca Asia să adere la Uniunea Europeană și eu să pot pleca-n concediu doar cu buletinul, uite-mă, azi, la coadă la pașapoarte!
Urăsc să stau la cozi!
După ce acum câteva zile mi-a sărit în ochi o știre pe surse, cum că din cauza lipsei de personal de la 15 iunie vor fi desființate toate secțiile de eliberare pașapoarte din București, cu excepția celei din Pipera (știre pe care, evident nu am verificat-o, dar nu pare să se confirme) și cum știam de la un prieten că-mi trebuie cel puțin o zi de stat la coadă, m-am panicat un pic și m-am mobilizat rapid. Astfel pe 15 iunie, aranjată, înarmată cu răbdare și cu cele câteva acte necesare m-am înființat la secția sectorului 3.

Cu rucsacu'n spate prin Munții Piatra Mare


O rază de soare sperie somnul dulce al dimineții și alungă ultima amintire a visului ce abia începuse. E cald și bine. Mă-ntind ușor. Așternuturile moi încă împrăștie miresme de proaspăt spălat. E weekend și ceasul deșteptător a amuțit. Mă-ntind și mă-ntorc pe partea cealaltă să mai lenevesc puțin. Nici nu contează cât, am muncit o săptămână pentru asta, merit din plin să nu fac nimic. Mă alint un pic, mă gudur în pernă ca un cățeluș lățos, casc și gem ușor a bine. Mi-e lene. Cu puțin noroc pot să cerșesc și-un mic dejun la pat. Orașul freamătă la ora 10.00, dar cumva în colțul meu e încă liniște. Nu trebuie să fac nimic azi! Deschid o carte, un film, poate un televizor, o plimbare scurtă cu mașina până-n parc sau poate un centru vechi cu câțiva prieteni ... Relaxare de weekend. Nimic special.

Întâmplări de zi cu zi (I)


Hello, lume!!! Nu știu de ce, dar am simțit nevoia să vă salut. Chiar dacă pare că nu comunicăm real ci voi doar citiți ce scriu și vă imaginați chestii despre mine, mi se pare fain să vă salut ca și cum ne-am vedea pe stradă. Așa că: Salutare tuturor!
Începusem la un moment dat, aici pe blog, o rubrică – întâmplări de zi cu zi - o rubrică, la care eram ferm convinsă că voi scrie zilnic, pentru că am un talent aparte să mi se întâmple chestii, haioase sau nu, pe care să vi le povestesc, dar care în fapt s-a dovedit a nu fi chiar așa. Pe de o parte nu mi se întâmplă atât de multe lucruri, pe cât credeam eu, iar pe de alta atunci când mi se întâmplă nu am mereu dispoziția necesară să scriu pe blog și de cele mai multe ori nici timpul nu e prietenul meu. Deși pare că am abandonat ideea povestioarelor despre orice, care să-mi fi marcat ziua cumva, nu e chiar așa, doar le-am mutat pe pagina de Facebook (pe care o găsiți ceva mai jos). E mai simplu așa, scriu direct de pe telefon de oriunde am un pic de timp, din mașină (când stau în dreapta), autobuz, metrou, tren, de la vreo coadă infernală de la nu știu ce ghișeu, de pe o bancă în parc, de la iarbă verde, săniuș, derdeluș ... <<Whatever>> ... Nu trebuie să mai editez nici textul și nici pozele ca să pară „profi” și reușesc cumva să ajung la voi ceva mai des. Dar mi-am dat seama că pe Facebook li se pierde urma, dispar în timp și aici rămân ... Așa că m-am gândit să fac din când în când câte o „compilație”, dacă pot să-i spun așa cu diverse astfel de întâmplări, scrise de mine pe fața cărții.
Și cum de abia a venit primăvara și eu iubesc iarna, hai să ne-ntoarcem puțin în timp acum câteva luni cu întâmplări de zi cu zi din timpul iernii.
București, prima zi de iarnă autentică pe anul acesta ...
Era o vreme când codul galben era un simplu "ura! uite ce frumos ninge!" spus de un copil tocmai ieșit din casă ... Și-mi place când ninge, dar mă enervează că nu pot să mă bucur de zăpadă. Nu știu cum se face da' e mereu ceva ce mă-mpiedică să fug pe pârtie ... acum serviciul bată-l vina ... Dacă ar fi după mine și al meu suflețel aș fugi acum la munte, mi-aș lua schiurile și nu aș mai veni înapoi, dar prea multe hobby-uri am pierdut cu timpul în viteza maturizării ... le contemplu și le povestesc cu au fost odată ...
Mașina se va deszăpezi singură la primăvară ... oricum nu am drumuri fără zăpadă, pe care să merg cu ea. Mi-am luat bocancii de iarnă și-am plecat spre metrou și cu metroul spre muncă, că de, eu am metrou. Și-n gura de intrare în subteran am realizat ca n-am fost singura care a gândit așa ... Cobor pe peron și-o voce de nicăieri îmi spune ca s-a reluat circulația normală a trenurilor ... Nu știu ce s-a întâmplat, dar era prima dată când mă bucuram că sunt în întârziere ... Nu tu nervi, ca puhoiul care aștepta de jumătate de oră.
Am participat și la prima bătaie cu zăpadă, mi-am scăpat telefonul într-un nămete ... Portofelul s-a speriat un pic, dar noroc că telefonul a rezistat ... Acum se usucă pe calorifer ...
------------------------
Cum a venit prima ninsoare, cum trei sferturi din prieteni mă urăsc că eu mă bucur.
Yuppy, yuppy yay, a venit iarna! Yuppy yuppy yay, ninge!
------------------------
De dimineață „iadul alb” m-a luat prin surprindere ... E frig și ninge în ianuarie ... Ce anormalitate!
În București, pietonii își iau strada înapoi, unul câte unul, încolonați pe prima bandă de circulație ... Pe trotuare se dă prioritate la intrarea pe cărarea bătătorită ... Mie-mi place să înot prin zăpădă și clar nu voi pune mâna pe lopată ...
La mine-n cartier, cred că lipsesc bărbații ... doar câteva femei deszăpezeau trotuarul, în fața unor magazine ...
Copii mai rar ... Dar totuși ... O familie, mama, tata și doi gemeni, total diferiți, unul împotriva iernii, altul pro-iarnă și extrem de fericit ...
- De ce m-ai scos din casă, pe vremea asta? Nu putea bunica să vină la noi? E frig și mă ud ... Și de ce nu mergem cu mașina? Cel supărat, înfofolit bine, mergea primul în coloană, împins de la spate de tatăl său.
- Ai grijă pe unde mergi! Mergi, domne' frumos și nu mai da cu piciorul zăpada în cărare! Nu mai arunca cu bulgări, nu vezi că lovești oameni necunoscuți! Mama, care-și dojenea „năzdrăvanul” și care era cu ochii-n patru, nu cumva ca acesta să sară în zapădă.
Nu i-a ieșit ... Mă dau de pe cărare, să-i las să treacă ... Zăpada îmi trecea de genunchi și mă dezechilibrez ușor, dar cad pe moale ... Puștiul prinde curaj și țuști în nămete, face un îngeraș, iar în picioare pe cărare, iar în zăpadă ferindu-se de brațele mamei, care încerca să-l prindă și să-l potolească, aruncă cu bulgări după frati-su', taică-su și toată familia. <<Tati, pârtie, ferește! Uite ce bulgăre mare am făcut!>> Și cu el la mine-n cap ... Că de, ce am rămas eu acolo să mă amuz de bucuria copilului? Și ce dacă n-aveam mănuși, îi întorc bulgărele, în timp ce mama mă descânta cu zeci de scuze și pe el cu sute de amenințări ... Și atât mi-a trebuit, a urmat o ploaie de bulgări și-am fugit la metrou să m-ascund ...
În metrou sună-un telefon și-o voce de copil <<Hai afară la zăpadă! Sau poate nu vrei la zăpadă!>> Și uite cum zâmbesc din nou ...
------------------------
La săniuș ... Eu și copilul unei prietene pe aceeași sanie ... Yupy!!! ... Si nici nu plecăm bine că ne împotmolim rapid în zăpada afânată ... Ne scuturăm și îl văd pe ăsta mic botos, bătând din picior:
- Eu nu mă mai dau cu tine! Mă dau cu mama, tu ești grasă!
Copiii spun mereu adevărul! O voce din public murmură în barbă ... Probabil e cazul să privesc adevărul în ochi și să renunț la investiția de sărbători, îmi spun eu ușor în gând ...
Dar acum când am în față un castron de ostropel cu mamăliguță, vă spun eu, copiii spun lucruri trăznite ...
------------------------
Azi, pe la Romană, un țurțure amețit de la prea mult soare mi-a șoptit ușor la urechea dreaptă ... "PRIVEȘTE CERUL !!!"
Drept urmare, ceva mai încolo pe la Grădina Icoanei, m-am umplut de noroc, să-mi ajungă o lună întreagă ...
Și totuși încă aleg să privesc cerul ...
------------------------

Amintiri în contratimp din Piscul Câinelui



Conviețuiesc cu timpul în contratimp într-un real iluzoriu al habarnismului universal în care cu proprie voință m-am aruncat cu capul înainte. Alerg în cerc în ceața densă a propriului meu haos, adun și scad, trag linie și merg mai departe. O fi bine? O fi rău? Completez spații goale pe o hârtie, care nu mai contenește să râdă de mine, cu alte spații goale marcate cu mult prea multe semne de întrebare. Formular, cerere, formular ... Trag linie, după linie, după linie într-un calculator dintr-un alt secol ... Șterg prima linie și revin iar la ... Formular, cerere, formular ... Timpul parcă a uitat de mine, acolo pe un scaun de birou, în fața inevitabilului. Monstrul din hârtii inhibă și ultima fărâmă creativă și ultima dorință de desăvârșire a visului dornic de adrenalină.

De ce blog și de ce „Dă-te cu părerea!”

- De ce blog și de ce „Dă-te cu părerea!”?
- De ce nu? Cea mai mare calitate a mea e că vorbesc mult!
- Calitate zici? (zise el ridicând ironic o sprânceană)
Așa începea, acum mai bine de un an, o discuție cu un prieten drag, despre viitorul meu în părerologie. N-aveam încă blog și-ntre noi fie vorba nici măcar nu știam cu ce se mânâncă. Atunci scriam rar, câte o părere aruncată pe fața cărții (Facebook) despre orice, despre nimic, o întâmplare, o refulare, o idee, iar când n-aveam cuvintele la mine trânteam câte o fotografie ... Unii-mi comentau, alții nu vedeau, unii-mi dădeau Like, alții mă-njurau pentru că n-aveau buton de Dislike ...

Introspecții de an nou și vechi la Râpa Stăvăroaiei


Undeva, nu așa departe de Curtea de Argeș, pe-un vârf de deal și-o coamă de râpă, într-un sat ascuns de veacuri în mijlocul pădurii, izolat de agitația și confortul cotidian, dar cu semnal la telefon și acoperire 4G, un părerolog, cu un ochi în Făgăraș și celălalt în Munții Cozia, își dădea cu părerea despre propria lui existență.

Cele mai citite articole

Despre mine

Fotografia mea
Pe principiu' şi părerea mea e importantă chiar de e neavizată ... acest blog este un pamflet aşa că trataţi-l ca atare ... Îmi voi da cu părerea despre orice şi oricine … despre mine, noi şi ei … dar în special despre politicieni … mai în gluma, mai în serios … voi comenta: faze, ştiri şi zvonuri de pe frecvenţa preferată “radioşanţ” … şi după cum era de aşteptat nici nu voi verifica veridicitatea informaţiei …(pentru tine, grammar nazi ... da, ştiu, corect se spune dă-ţi cu părerea)
Un produs Blogger.